списание Амбиция

Полина Чопаринова

Полина Чопаринова
Статии:

Георги Петков: Добрите фризьори се разпознават по усета им за форма, цвят, стил и мода

Генетични изследвания като част от ранната превенция на болестите

Първата жертва на всяка война е истината – Диляна Гайтанджиева за войната в Сирия

Изкуственият интелект е само инструмент в полза на хоратаПърва публикация:

Брой 1 – октомври 2015

Полина е от онези хора, на които никога не им е скучно. Занимава се винаги с няколко неща едновременно и посреща всеки интересен проект с голяма доза ентусиазъм. Родена е в София, но живее през последните 12 години в Германия. В университета в Манхайм завършва магистратура немска филология и медии и комуникации. В момента, работи над докторската си работа към университета в Манхайм и участва в международни конференции в Европа и Русия, посветени на ролята на лингвистиката и нейната роля при изготвянето на рекламни послания както и използването на новите технологии при изучаването на чужди езици. Основава онлайн училището www.language-classroom.net, където преподава немски и помага на хора от различни страни да усвоят езика от вкъщи, в удобно за тях време.

Амбицията ѝ е да мотивира младите хора да учат езици, да се образоват, да четат, да гледат по-малко телевизия и да се научат да мислят критично. Голям почитател на теорията на Зенон, че знанието е кръг, който е ограничен и извън него има много неизвестни. Колкото повече е знанието, толкова по- голям е кръга т.e. и границата с неизвестното. Не вярва, че красотата ще спаси света….

Oбича да пътува, да учи чужди езици, да се среща с хора от различни държави, да ходи на театър, а от скоро катеренето е новата и страст.
Избори 2017 в чужбина
Избори 2017 в чужбина