списание Амбиция
Българска виолончелистка успешна кариера в САЩ
Автор:
Веселина Борисова

Брой 12 – септември 2016

Българска виолончелистка с успешна кариера в САЩ

Интервю с Ирина Чиркова

Историята на Ирина излиза от рамките на континента Европа, както и от рамките на класическата музика, и ни отвежда в Новия свят, където музикантката има успешна кариера на една сцена със Селин Дион, Кейти Пери, Съли Ерна, Фарел Уилямс и др. Ирина заминава, след като спечелва стипендия в Бостънската консерватория. Макар и доста млада, тя е решена да успее и наистина с цената на много труд и безотказна мотивация намира своето място. След Бостън се впуска в приключението, което я отвежда в епицентъра на шоу и музикалния бизнес – Лос Анджелис, където живее и към момента. Ето какво от своя опит споделя Ирина за читателите на списание „Амбиция”.Веселина Борисова за Амбиция:
Здравей, Ирина! Радвам се, че прие поканата да си гост на „Амбиция“. Живееш в Лос Анджелис. Разкажи ни малко повече за себе си и своя музикален път.


Ирина Чиркова:
С голямо удоволствие бих споделила моя професионален живот. Аз както почти всички музиканти в България исках да видя и чуя на живо световните светила в класическата музика (поне това беше мечта, която исках да реализирам рано или късно). Знаех, че учейки в чужбина, бих имала шанса да се „докосна” до много различни музиканти и да видя свят, който изглежда нереален или поне много далечен за нас, живеещите в България. Исках и да науча нещо по-нестандартно като стил с моя инструмент. Аз обожавам джаз и до ден днешен се уча на това каква роля може челото да изиграе в този стил.


Прочети повече
Избори 2017 в чужбина
Избори 2017 в чужбина