списание Амбиция
фолклорна музика Български национални носии
Автор:
Веселина Борисова

Брой 12 – септември 2016

Авигея- новото лице на българската фолклорна музика

Интервю с талантливите българки Сибина, Ралица, Александра и Милена

Четирите талантливи момичета от „Авигея“ споделят своето „ноу-хау“ за създаването на авторска фолклорна музика, както и своите идеи за възраждането на интереса към традициите и ценностите ни. Как се осъществяват авторски проекти, детски образователни концерти и още истории за импулса на вътрешната мотивация, предстои да ни разкажат Сибина, Ралица, Александра и Милена.Веселина Борисова за Амбиция:
Здравейте, момичета! Радвам се, че се съгласихте да се включите в страниците на „Амбиция“ чрез това интервю. Всичко около вашата група ми е интересно, но да започнем с това как се събрахте и какво означава „Авигея“?


Авигея:
Събра ни любовта към музиката! Постепенно професионалните ни взаимоотношения разцъфнаха в красиво приятелство. Авигея е добра, мъдра и благоразумна жена, чиито образ и човешки добродетели са представени в старозаветната част на Библията. Впечатлени от нейната житейска история, единодушно взехме решение за името на групата ни и това, което искаме да се роди чрез нея. Образът на Авигея съчетава не само външна красота и харизма, но и благоразумие, мъдрост, смелост и вяра. Всичко, от което самите ние имаме нужда, за да реализираме и най-смелите си мечти. Името „Авигея” е символ на творческия импулс, туптящ в сърцето на всяка една от нас. И тъй като всяка една от нас вярва в Бог, искахме да бъдем максимално близо до него.


Прочети повече
Избори 2017 в чужбина
Избори 2017 в чужбина