връх ботев времето връх ботев прогноза

Списание Амбиция

Брой 4

Статии в този брой:

Корица от:
Николай Ковачев

English:
Success Stories
Всяка година стотици хиляди българи се връщат в България по празниците за няколко седмици. Роднини и приятели им споделят своя живот, радости и проблеми. Много се замислят дали пък да не останат, отново да са някой, да бъдат заобиколени от близки хора и да направят малката промяна към по-добро за България.

Направете го, но не прибързвайте. Вземете начина на живот от чужбина, стила на работа и контактите си.

Така ще можете да се завърнете в България и да създадете успешен бизнес, защото той трябва да е насочен по-малко към местния пазар, а повече към чуждия.

В списание Амбиция правим точно това. Ние създаваме един продукт, който месечно се чете от над 15 хил. българи и чрез превод на английски достигаме до над 50 хил. чужденци, много от които научават нещо за България за първи път. Амбиция се финансира изцяло от английската версия, защото българският пазар е малък. Като основател на списанието плащам на авторите за интервю, предварително за цялата година, защото вярвям, че само с доверие може да се изгради успешно начинание. От Мюнхен контактувам със сътрудници от цял свят. Това е един успешен бизнес модел, който може да се приложи в различни дейности.

Иван Белчев, основател на списание Амбиция

Мюнхен, януари 2016

рок музика инди рок банда

Jeremy? – интервю с инди-рок музикантите

За старт на Новата 2016-а година, избрахме да ви срещнем с банда, която олицетворява амбицията в инди-рок сцената в последните няколко години.


български писател български творец

Македонка Шутова – писател, творец, романтик и мечтател

Умее да вижда и да се радва на малките неща в живота. Учител, писател или творец… тя е от всичко по малко, макар че може би творец е обединяващата дума на всичко, с което се занимава.


невада сити българка в сащ

Дияна Алчева – една успяла българка в САЩ

Тя е едно момиче, родено в един красив малък град в България, Златоград. Срещаме я в САЩ, за да ни разкаже за големите ѝ мечти, кураж и неутолимия ѝ приключенски дух.


Планински водач Жоро Черния

Георги Георгиев-Черния – от скалите на Враца през лавините до Непал

Днес ще ви запозная с един човек, който още като го погледнеш знаеш, че живее в синхрон с природата, знаеш, че работата му е точно там всред горите, скалите, върховете.


Брейк танцьор брейкър

Bgirl Queen Mary за брейка, ината и желанието за успех

Тя е танцьор на световно ниво със завидни атлетични умения, с множество победи и признания зад гърба си. Представям на вашето внимание 19-годишната Мари Славова от Бургас или както е известна на всички bgirl Queen Mary.


млад астроном физика в мюнхен

Иван Попов за физиката и астрономията

Част от екипа, спечелил Голямата награда в конкурс на НАСА за колонии извън Земята. Той е на 19 години, родом от Варна. В момента следва физика, първи семестър, в Техническия университет на Мюнхен.


печенката бийтбокс бийтбокс битка

Печенката – световен шампион по бийтбокс

Pe4enkata носи титлата в България, но не се спира до там. Продължава да учи оперно пеене и да смесва операта с бийтбокс. Помага на млади таланти да успеят в този вид музика и развива бийтбокс сцената в България.


Избори 2017 в чужбина
Избори 2017 в чужбина