Северина Тенева
харесвам страницата

Природа- как да оставим нашия еко отпечатък там

От Диян Русев


Сподели във Facebook

Калин Христов е човекът създал Грийн Тийм през 2008 година.  Създава различни видео клипове на екологична тематика и ги разпространява. С течение на времето заформя Зеленият отбор на България. Зеленият отбор предимно помага на хора в нужда- деца, възрастни, разменя семена, съхранява семена, провежда залесителни акции и облагородяват различни райони в природата.

Калин Христов се мотивира предимно заради хората. Иска идеите да се превръщат в реалност, да предаде опита си и да споделя всичко това с хората. Активните членове на Зеленият отбор, които участват във всяка акция за залесяване и съхраняване и размяна на семена, са около 15 души.   

От 28.04 до 30.04.2017 г. ще се проведе Фестивал за свободна размяна на семена, разсади и фиданки.  Фестивалът се провежда за 5 поредна година, първата събота и неделя след Великден. Хората, участващи на фестивала са любители, които събират редки сортове зеленчуци, които трудно се намират на пазара. Тяхната цел е да запазят редките видове семена от зеленчуци или плодове, да ги разпространяват свободно и да приобщят хора от цялата страна, с които да създадат Банка за семена.

Мероприятието е безплатно и независимо. Всеки е свободен да присъства и да участва в размяната на семена и разсади. Хората, които участват могат да предложат някой за лектор, който да разясни повече по темата. Има програма през целия ден, а вечерта музикално оформление, за забавление на участниците във фестивала. Много хора от цялата страна ще присъстват на фестивала.

Включи се във Facebook групата ни и получавай известие за нов брой на Списание Амбиция

Facebook група

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Целта ни е да те мотивираме и вдъхновим чрез интервюта на българи от цял свят.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

Повече за книгата

Лого на списание