Знаме на дания
харесвам страницата

Природа- как да оставим нашия еко отпечатък там

От Диян Русев


Сподели във Facebook

Калин Христов е човекът създал Грийн Тийм през 2008 година.  Създава различни видео клипове на екологична тематика и ги разпространява. С течение на времето заформя Зеленият отбор на България. Зеленият отбор предимно помага на хора в нужда- деца, възрастни, разменя семена, съхранява семена, провежда залесителни акции и облагородяват различни райони в природата.

Калин Христов се мотивира предимно заради хората. Иска идеите да се превръщат в реалност, да предаде опита си и да споделя всичко това с хората. Активните членове на Зеленият отбор, които участват във всяка акция за залесяване и съхраняване и размяна на семена, са около 15 души.   

От 28.04 до 30.04.2017 г. ще се проведе Фестивал за свободна размяна на семена, разсади и фиданки.  Фестивалът се провежда за 5 поредна година, първата събота и неделя след Великден. Хората, участващи на фестивала са любители, които събират редки сортове зеленчуци, които трудно се намират на пазара. Тяхната цел е да запазят редките видове семена от зеленчуци или плодове, да ги разпространяват свободно и да приобщят хора от цялата страна, с които да създадат Банка за семена.

Мероприятието е безплатно и независимо. Всеки е свободен да присъства и да участва в размяната на семена и разсади. Хората, които участват могат да предложат някой за лектор, който да разясни повече по темата. Има програма през целия ден, а вечерта музикално оформление, за забавление на участниците във фестивала. Много хора от цялата страна ще присъстват на фестивала.

Включи се във Facebook групата ни и получавай известие за нов брой на Списание Амбиция

Facebook група

Хареса ли ти тази статия?

50 от най-добрите ни интервюта ще намериш в книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи".

Виж повече

Лого на списание