10 безплатни аудио книги онлайн на български език

Използвайте промокод AMBICIA223 за отстъпка от онлайн книжарница Ozone.bg

Аудио книгите навлизат бързо в ежедневието ни. Редом до всяко печатно издание на английски език, излиза и неговата аудио версия. Сайтове като Audible – компания на Amazon за аудиокниги или Blinkist – преразказва в съкратен вид съдържанието на известна книга, дават възможност на милиони хора да слушат произведенията на класически и актуални писатели.

Ако сте почитател на класическата печатна книга ви препоръчваме книгата „Вдъхновяващи истории на успели българи”, един проект на онлайн списание „Амбиция“.

На английски, немски, испански, руски и на всички онези езици със стотици милиони потребители може да се намери качествено съдържание за слушане онлайн. Какво се оказва с българския език? Добре познатите истории за деца ги има като детски приказки за слушане, някои от които са на повече от 30 години, но годините не им личат. Сайтове като Грамофонче, предлагащи записи от плочи и аудио касети, За Книги – сайт с аудио книги онлайн и много реклами (не натискайте бутоните Download), Librivox – записи в дигитален формат, прочетени от любител разказвач, АудиоКниги.bg – качествени аудио книги на български език, AudioBookBG – платени популярни заглавия и безплатни аудио книги.

Въпреки този богат избор от сайтове, там не бихте могли да слушате световни бестселъри от последните години с уредени авторски права. Да се надяваме, че големи издателства като Колибри, редом с печатните и електроните книги, да започнат записването на аудио книги или да се обърнат към професионалистите от AudioBookBG.

Аудиокнигите имат много преимущества. Почитателите им ги харесват, защото това им позволява да правят други рутинни неща като работа на компютър, трениране, готвене, чистене и т.н. Популярни са и сред тези, които обичат да пътуват често.

Подобно на аудиокнигите, подкастът предава информация посредством аудио запис. Какво е подкаст? Подкаст е периодично аудио предаване в Интернет, което е записано и може да се слуша по всяко време, има водещ и събеседник. Препоръчвам ви Свръхчовекът с Георги Ненов

Промокод

Намаление на книги

Използвайте промокод AMBICIA223 за отстъпка на книги от онлайн книжарница Ozone.bg

Промокод

Намаление на техника

Използвайте промокод AMBICIA223TECH за отстъпка на техника от онлайн магазина на Ozone.bg

Реклама

Спортни стоки

Търси намаленията от Декатлон

Промокод

Тениска с надпис по избор.

Използвайте промокод AMBICIA за отстъпка на Тениски, Канчета и Чанти

„Времето е наркотик. Твърде много от него убива.“
Тери Пратчет, британски писател (1948-2015)
„Аз нямам никакви специални таланти. Просто съм ужасно любопитен.„
Алберт Айнщайн, физик (1879-1955)
„Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея – влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли…“
Уилям Шекспир английски драматург и поет (1564-1616)
„Животът става много по-забавен, ако подходите творчески към всичките му предизвикателства. „
Бил Гейтс, американски програмист, бизнесмен и филантроп (р. 1955)
„Не вярвайте на този, който говори красиво и в думите му винаги има игра. Вярвайте на този, който мълчи, творейки красиви неща.„
Омар Хаям, персийски учен и поет (1048-1131)​
„Да живееш творчески живот означава да бъдеш в непрестанно търсене.“
Джон Кехоу, канадски писател и психолог
„Великите умове имат цели, други имат само желания.“
Уошингтън Ървинг, американски писател (1783-1859)
„Поставянето на цели е първата стъпка от превръщането на невидимото във видимо“
Антъни Робинс, американски мотивационен лектор
„Времето ни е ограничено, затова не трябва да живеем чужд живот. Не трябва да позволяваме гласът на чуждите мнения да заглушава собствения ни.“
Стив Джобс, американски предприемач (1955-2011)
Предишна
Следваща

Партньори

Обединени за кауза.

Това са партньорите на Амбиция, с които споделяме една обща кауза – да Ви вдъхновяваме, разказвайки историите на българи от цял свят.