Сортове семена
Александра Маринова карате
харесвам страницата

Екологичен транспорт с велосипед в София

От Диян Русев


Сподели във Facebook

Столична община дава избор на столичани за използване на алтернативен транспорт, а именно инсталация от 33 велопункта, които да предлагат велосипед за екопътуване из столицата. Столичани ще бъдат снабдени с 400 обществени велосипеда. Начинът на плащане и наемане на съответното колело ще се осъществява посредством мобилно приложение, сайт в интернет или абонаментна месечна (може и тримесечна) карта като за другите видове обществен транспорт.

Стойността на месечна карта за велосипед под наем ще е 20 лева, а за три месеца експлоатация на превозното средство ще е 45 лева. Еднократно пътуване ще струва 1 лев, като първите 30 минути няма да се таксуват. Цял ден използване на градско колело, което включва 6 пътувания, ще се равнява на стойност 3 лева.

Фирмата, заела се с концесията и изграждането на система за велосипеди под наем, е гражданско сдружение „София байкс”. Тази концесия е за срок от 8 години. Инвестицията, която се очаква да бъде направена, е за 1,1 млн лева.

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Целта ни е да те мотивираме и вдъхновим чрез интервюта на българи от цял свят.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

Повече за книгата

Лого на списание