Българска носия със шевици
Лъчезар Петров 6 и 1 наум
бг книга 2017
харесвам страницата

Влиянието на планетите върху живота ни според астрологията

Интерю с Анелия Андреева

Анелия Андреева e от Русе, където е завършила Русенски университет „Ангел Кънчев” с инженерна специалност. Преди да тръгне за Гърция, е преподавала частни уроци по немски език и математика, като успоредно се е занимавала с живопис и астрология. С течение на времето астрологията измества останалите ѝ интереси.

Откъде идва интересът ви към астрологията? Интересът ми към астрологията е от детските ми години. Откакто се помня, винаги съм се интересувала от планетите и тяхното влияние върху хората. Когато бях дете, вечер късно наблюдавах звездите и много ми беше приятно някой да ми разказва за тях. Чувствах ги като приятели, като същества, които са много симпатични и интересни. В училище – уроците за планетите бяха крайно недостатъчни и жаждата ми за знания остана изцяло неудовлетворена. Според физиката и химията телата в природата обменят енергия и си взаимодействат – в зависимост от естеството си се привличат или отблъскват. Аз никога не съм се съмнявала, че планетите ни влияят, но когато бях дете не достигнах до информация – как?

По-късно, на около 14-годишна възраст, вече четях материали за зодиите – от стари книги за планетите, написани на старобългарски, в които думите завършват на Ъ, само такива успявах да намеря. Много се вълнувах при посещенията в планетариума във Варна. В същото време си задавах много въпроси по отношение на характерите на хората. Всеки имаше свои критерии и те не съвпадаха с критериите на другите… Всеки човек има собствена скала, по която оценява другите. Когато се създават конфликти или хората подчертано си допадат, аз винаги се питах защо? Знаех, че някой ден ще открия отговорите на много въпроси, и наистина този ден дойде.

Задавах си много въпроси
по отношение на
характерите на хората
Хороскопи от професионален астролог © Анелия Андреева

Астрологията е древна наука. Бихте ли споделили нейната кратка история. Първите основи на астрологията са били поставени във Вавилон през IV век пр. Хр. През II век пр. Хр. в Тетрабиблос Птоломей описва планетните системи, планетите, домовете, зодиите… През XVI век астрологията е била забранена от църквата. Следва възхода ѝ през Средновековието, когато от съветите на астролози са се ползвали висшите кръгове на обществото. Днес в Европа и по целия свят професионалисти-астролози изследват местата, движението и влиянието на планетите и дават най-ясни съвети за живота на много хора.

Как влияят планетите върху хората според астрологията и доколко денят, в който сме се родили, влияе на бъдещето ни? Планетите имат различно естество и природа. Те си взаимодействат помежду си, подобно на хора в една компания. А ако ги познаваш добре, разбираш и познаваш характера и „настроението” им и каква енергия излъчват (енергията може да варира в широк диапазон – както могат да са различни и настроенията при хората), можеш да имаш информация и да предвидиш как те ще ти влияят.

За влиянието на планетите върху хората има много литература, днес тя вече е достъпна за всички, всеки би могъл да прочете. Съвсем накратко можем да обобщим: Слънцето ни дава живот, Луната регулира здравето ни, Меркурий ни помага да общуваме помежду си, Венера отговаря за благоденствието ни, Марс – за оцеляването ни, Юпитер е нашият добър късмет, Сатурн – работата ни, Уран – изобретателността ни, Нептун определя нашия душевен свят – как възприемаме света, Плутон помага при раждането ни и идва отново, за да ни помогне да си тръгнем от Земята (вероятно, за да ни върне пак тук в ново тяло, с надежда за по-хубав живот).Това, разбира се, не изчерпва всичко, което може да се каже за влиянието на планетите върху хората.

В момента на раждането си човек „запечатва в себе си” като генетичен код енергиите на Слънцето, Луната, планетите и това дава насока на целия му живот. Има значение и в какво семейство, при какви условия се ражда. В един и същи момент, на едно и също място могат да се родят няколко деца. Те имат различни родители и различни съдби… Не всичко в живота на човек зависи от момента на раждането му. Голяма роля има и средата, в която попада. А има и още много точки, които се изчисляват и имат значение за живота ни, има и отдалечени планети и астериоди, които също ни влияят – в по-голяма или по-малка степен. Съществуват и странични фактори. Въпреки това в голяма степен всеки има право на избор…

Има сили, които са над нас, независимо дали ни се иска или не, дали го признаваме или не.

Виж повече за Анелия Андреева

Можем ли да търсим логично обяснение на това влияние на планетите върху живота на хората? Разбира се. След като знаем, че когато държим един предмет и ако го пуснем, той пада на Земята – ясно е, че Земята го привлича. Защо не полита в космоса? Земята привлича енергия. Енергията на планетите се кръстосва, преплита и пристига на Земята.

Земята е благословено място – само тук (в Слънчевата система) Слънцето щедро дарява живот и Луната го регулира, подпомагайки растежа на хората, животните, растенията.

Както ни влияят Слънцето и Луната, така и останалите планети, които не са светила – хората са го знаели още от дълбока древност. Човек не бива да мисли, че може да управлява света. Има сили, които са над нас, независимо дали ни се иска или не, дали го признаваме или не.

Разкажете ни някоя интересна история от практиката ви? За мен всичко е интересно… Но за пример бих споделила с вас един случай. Разглеждайки една натална карта на мой познат, му казвам, че на еди-коя си дата е добре да не се замесва в скандали и шумни компании, защото може да се стигне до бой и да пострада. А той на въпросната дата бил поканен да играе футбол и решил, че няма нищо общо с предупреждението ми. Един от играчите обаче, неволно или не, му нанася удар и при следващия ни разговор ми съобщи, че вече е със зъбна протеза.

Влиянието на планетите според астрологията © Анелия Андреева

Какво представлява българската общност в Атина? Аз не участвам пряко в срещи и събития, свързани с българската общност в Атина, но знам, че има български заведения, където българите се събират по празници и в неделните дни. Според празниците се организират различни тържества. Често се провеждат еднодневни екскурзии до исторически местности около Атина. Българска църква има – там се провеждат богослужения на български език… Най-често темите за разговор сред работещите българи са ниското заплащане и лошите условия на труд, отношението към работника и липсата на трудов договор, осигуровки и почивен ден. Много българи напуснаха Гърция и се отправиха към други европейски страни

Препоръчвате ли живота в Гърция и как се възприемат българите в Гърция от самите гърци? Въпреки проблемите много хора остават тук или се връщат заради хубавия климат и морето. Българите сме трудолюбиви и предпочитани за работа, но и много гърци се женят за българки и създават семейства.

Коя е мисълта, която ви води, и какво е посланието ви към читателите ни? Вярвам, че с времето все повече хора ще се убедят в приноса на астрологията за подобряване начина им на живот. На читателите на списание „Амбиция” пожелавам да са здрави, да се усмихват често, да имат винаги обич в сърцата си и да сбъдват мечтите си!

Научи повече за астрологията във FacebookЛого на списание