Боряна Статкова – Автор в списание Амбиция

Боряна Статкова, е музикален критик, журналист, музиковед, с над 30 годишна практика, 9 от които редактор и продуцент на класическа музика в БНТ/ 6 тв филми са наградени и един е с международно отличие/, след което над 19 години е на свободна практика със стотици статии в различни вестници и списания, автор и водещ на радиопредавания по БНР.

 

Боряна Статкова е с две степени магистър – по музикознание, естетика на музиката,  НМА „проф. П.Владигеров” / 1978г./  и мениджмънт, управление на човешки ресурси УНСС/1999г./

 

 През 1996г. беше издадена първата ѝ книга „Силата на вдъхновението Животът на Люба Енчева”, разпродадена за една година.

 

През 2009 г. в Берлин излезе от печат на три езика – български, англ. и немски  книгата – фотоалбум “София – на дневна светлина, 1990 – 2001 г.” със снимки на швейцарската фотографка Дорис Петер и споделени истории /интервюта на Боряна Статкова/ от жители на град София.

 

Името на  Боряна Статкова е включено в алманаха “Кой кой е в Българската култура”. Тя е член на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

 

Снимка: рекламна агенция „Wings“

Стани автор в списание Амбиция