Бг метъл група
Прогноза за Времето в България
натурална козметика
харесвам страницата

Зимна дрон фотография

През обектива на Явор Мичев

От Иван Белчев

Снимки: Явор Мичев


Сподели във Facebook

Явор Мичев се увлича по фотографията още преди постъпването си в Русенския университет през 1993 година. Тя става неразделна част от ежедневието му. През 2007 година за пръв път лети с мотоделтапланер. Връзката между полета и страстта към фотографията дава нови хоризонти и нови възможности за авторски проекти. Оттогава той концентрира цялата си творческа енергия и техническите си познания именно в тази насока.

Явор предпочита да снима от парапланер и мотоделтапланер. За да се съсредоточи изцяло върху фотографската част, той разчита на опита на добри пилоти. В екстремни ситуации професионалната цифрова техника му дава свобода и увереност, за да осъществи и най-смелите си идеи. И той извлича от фотокамерата си максимума.

За него аерофотографията е сбъднатата мечта да вижда и отразява през погледа на птицата. Светът оживява в нови, запомнящи се композиции и сюжети, а дори и най-познати места неочаквано и приказно се променят.

Освен тази художествена, аерофотографията има и чисто практическа страна – възможността да се заснемат терени, сгради, обществени събития и труднодостъпни места, което да е в полза на бизнеса, науката, образованието и работата на различни институции.

Дрон фотография през зимата

Facebook група

Включи се във Facebook групата ни и получавай известие за нов брой на Списание Амбиция

 

Хареса ли ти тази статия?

50 от най-добрите ни интервюта ще намериш в книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи".

Виж повече

Лого на списание