натурална козметика
Даниела Стойкова Художник
харесвам страницата

Българският Робин Худ в помощ на Уолстрийт

Владимир Тенев, съосновател на Robinhood

Владимир е роден във Варна, но когато е на 4 години, се мести заедно със семейството си в САЩ. Родителите му работят в Световната банка и Влад, както го наричат приятелите му, израства повече с информация за големите институции, отколкото с проблемите на предприемачеството.

След дипломирането си от Станфорд, САЩ, съквартирантите Владимир Тенев и Байджу Бхат се преместват в Ню Йорк, където участват в създаването на платформи за търговия за някои от най-големите финансови институции в света.

Те започват да разбират, че фирмите за електронна търговия не плащат нищо, за да сключат сделка на борсата, но въпреки това слагат такса от 10 долара за всяка транзакция. Така се ражда идеята за Robinhood – онлайн платформа за покупко-продажба на акции без никакви такси. Малко по-късно се връщат обратно в Калифорния и започват решаването на проблема с демократизирането на достъпа до борсовите пазари. За 2 години през платформата им са направени транзакции за над 2 милиарда долара.

В началото на 2016 година престижното международно списание Форбс номинира Влад Тенев като един от лидерите на съвременния свят под 30 години, а FastCompany поставят компанията му на 11-то място сред най-иновативните за 2016.

Един от лидерите на
съвременния свят
под 30 години
Транзакции за над
2 милиарда долара

Научи повече за Владимир Тенев в Linkedin.

Лого на списание