харесвам страницата

Иво Иванов: Писател

От Списание Амбиция

Снимки: личен архив, текста се базира от информация в Wikipedia


Сподели във Facebook

Иво Иванов е български спортен журналист и писател, известен с разказите си, вдъхновени от обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации. Живее в щата Канзас, САЩ повече от 25 години, като преди това завършва Националната спортна академия със специалност баскетбол и журналистика в Софийския университет.

Работи като спортен журналист, както в България, така и в САЩ. Иво Иванов е един от най-продаваните български автори през 2015 и 2016 г. с книгите си „Отвъд играта“ и „Кривата на щастието“.

В Канзас Сити работи като директор по маркетинг в сферата на уеб дизайн, продукция от „А до Я” на видео материали, графичен дизайн, фотография и социални медии. В града, където живее тренира два гимназиални футболни отбора – момчетата през есента и момичетата през пролетта. Член е на местния Ротари клуб. Всяка събота има едночасов сегмент в популярно местно радиопредаване. Всяка сряда вечер прави подкаст с група приятели. Играе активно баскетбол и футбол. От 1999 година насам е капитан и на отбор, който се състезава веднъж в седмицата срещу други отбори в пъб викторина (игра по обща и популярна култура).

Иво Иванов е част от книгата Вдъхновяващи истории на успели българи

Хареса ли ти тази статия?

50 от най-добрите ни интервюта ще намериш в книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи".

Виж повече

Лого на списание