Тракийска низина, България
Мирослава Чаталбашева
харесвам страницата

Парламентарни избори 2017 на 26 март 2017 г.

Как и къде да гласуваме в чужбина

От Иван Белчев

Снимки: justgrimes (Flickr) с лиценз CC BY-SA 2.0


Сподели във Facebook

Българите в чужбина, които наброяват повече от 3 милиона души, могат да гласуват за парламентарните избори през 2017 в избирателните секции на дипломатическите и консулските представителства в съответната държава.

Вижте официалния списък с избирателните секции в чужбина.

Отидете в деня на изборите с личната си карта или паспорт и гласувайте! Промяната ще дойде от чужбина! 

Запишете се предварително, за да няма големи опашки и да се разкрият повече избирателни секции. В посолства и консулства се открива автоматично по една секция дори да няма 60 заявления. За да се открие втора и трета обаче, би следвало да се съберат съответно 500 и 1000 заявления за това място. Вижте колко заявления има във вашето населено място чрез интерактивната карта.

Ако сте в малък град и искате да има избирателна секция в него, трябва да подадете предварително заявление в сайта на ЦИК. За да се отворят секции в чужбина на парламентарните избори на 26-ти март 2017, трябва да са събрани поне 60 заявления.

Подадете заявление в Централната избирателна комисия за гласуване в чужбина до 24 часа българско време на 28 февруари, което ще позволи да се отворят допълнителни секции и ще даде възможност на повече българи да гласуват.

Facebook група

Включи се във Facebook групата ни и получавай известие за нов брой на Списание Амбиция

Хареса ли ти тази статия?

50 от най-добрите ни интервюта ще намериш в книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи".

Виж повече

Лого на списание