Сортове семена
Обсерватория Борисовата градина в София
Честит 3-ти март в планината със знаме
харесвам страницата

Парламентарни избори 2017 на 26 март 2017 г.

Как и къде да гласуваме в чужбина

От Иван Белчев

Снимки: justgrimes (Flickr) с лиценз CC BY-SA 2.0


Сподели във Facebook

Българите в чужбина, които наброяват повече от 3 милиона души, могат да гласуват за парламентарните избори през 2017 в избирателните секции на дипломатическите и консулските представителства в съответната държава.

Вижте официалния списък с избирателните секции в чужбина.

Отидете в деня на изборите с личната си карта или паспорт и гласувайте! Промяната ще дойде от чужбина! 

Запишете се предварително, за да няма големи опашки и да се разкрият повече избирателни секции. В посолства и консулства се открива автоматично по една секция дори да няма 60 заявления. За да се открие втора и трета обаче, би следвало да се съберат съответно 500 и 1000 заявления за това място. Вижте колко заявления има във вашето населено място чрез интерактивната карта.

Ако сте в малък град и искате да има избирателна секция в него, трябва да подадете предварително заявление в сайта на ЦИК. За да се отворят секции в чужбина на парламентарните избори на 26-ти март 2017, трябва да са събрани поне 60 заявления.

Подадете заявление в Централната избирателна комисия за гласуване в чужбина до 24 часа българско време на 28 февруари, което ще позволи да се отворят допълнителни секции и ще даде възможност на повече българи да гласуват.

Facebook група

Включи се във Facebook групата ни и получавай известие за нов брой на Списание Амбиция

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Целта ни е да те мотивираме и вдъхновим чрез интервюта на българи от цял свят.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

Повече за книгата

Лого на списание