България в световната карта на музиката
Начало Меню
Сподели с Facebook

България в световната карта на музиката

Мястото на българската музика на световната сцена

От Иван Белчев

Снимки: everynoise.com


Сподели във Facebook

Музика от цял свят може да бъде чута в проекта „Every Noise“ на американеца Глен Макдоналд. Хиляди различни музикални жанра, за които не сте и подозирали. Сега можете да ги чуете и да разберете как звучи например американското латино от 60-те Boogaloo, финладската поп музика или какво животно е j-dance.

Държави от цял свят са представени с техните поп, рок и други харектерни стилове. А как звучи българската музика? Тя фигурира като bulgarian rock с песента на група Уикеда „А ние с Боби двамата пием кафе“ и като bulgarian folk с песента „Катерино моме“ на Български национален фолклорен ансамбъл Пирин. 

Изборът на песни и жанрове е направен след автоматично проучване на базата с данни на Spotify – най-популярният софтуер за слушане на музика, включваща милиарди песни от цял свят. 

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Всяка седмица добавяме ново съдържание и ще се радваме нашето послание да достигне до повече хора. Целта ни е да мотивираме и вдъхновим нашите читатели чрез интервюта на българи от цял свят.

Това, което можеш да направиш, е да споделиш тази публикация с твоите приятели.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Лого на списание