Златните гимнастички на България с множество отличия
Начало Меню
Сподели с Facebook

Златните гимнастички на България с множество отличия

През месец април се състоя Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро, Италия. Петте гимнастически, които се представиха отлично и са повод за гордост, са: Симона Дянкова, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Лаура Траатс. Техен треньор е Весела Димитрова.

Момичетата участваха с различни съчетания, като на съчетанието с две въжета и три топки получиха оценка 18, 650 т., а при съчетанието с обръчи – 18,700 т. Така крайната обща оценка от 37,350 точки ги изведе на първо място.

На второ място се класира италианският отбор с обща крайна оценка от 36,800 точки, а на трето място остана отборът на Украйна с оценка 34,600.

В началото на май българската художествена гимнастика пожъна още успехи в старта от Световната купа в София: общо 9 медала за нашите гимнастички.

Невяна Владинова стана носител на Световната купа на лента, на топка и на обръч, а за изиграването с бухалки получи сребро. Катрин Тасева спечели сребро в многобоя и бронз за съчетанието си с лента. Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечелиха два сребърни медала във финалите за съчетанията си с пет обръча и с три топки и две ленти.

 Нова Българска Книга
Лого на списание