Българска крафт бира
харесвам страницата

Световни зимни игри "Спешъл Олимпикс" в Австрия 2017

От Диян Русев

Снимки: Pexels


Сподели във Facebook

На стадиона в Рамсау, Австрия се проведоха Световните зимни игри Спешъл Олимпикс. България спечели първите златни медали от Спешъл Олимпикс.  Златните медали са заслуга на Славка Стоянова от Чепеларе и на Калин Георгиев от Смолян. Дисциплината , в която нашите сънародници са били безупречни, е ски бягане класически стил на 50 м.

След финала Славка Стоянова заяви: ‘’Спортът ме вдъхновява, кара ме да се чувствам щастлива.’’ Тя е само на 12 години и вече има необходимия спортен хъс и мотивация да представя България и да сбъдва мечтите си. Желанието и е да печели още медали и купи на Световните игри.

Първите думи на Калин Георгиев, който е едва 15 годишен,  след финала са: ‘’Мечтаех да представя страната ни на най-високо ниво, щастлив съм, че успях да спечеля първото място и да представя България достойно!’’

До този момент медалите спечелени от българите на Световните зимни игри в Австрия 2017 са 4, от които 2 са златни, 1 е сребърен и 1 е бронзов.

Включи се във Facebook групата ни и получавай известие за нов брой на Списание Амбиция

Facebook група

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Целта ни е да те мотивираме и вдъхновим чрез интервюта на българи от цял свят.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

Повече за книгата

Лого на списание