Световни зимни игри "Спешъл Олимпикс" в Австрия 2017
Начало Меню
Сподели с Facebook

Световни зимни игри "Спешъл Олимпикс" в Австрия 2017

От Диян Русев

Снимки: Pexels


Сподели във Facebook

На стадиона в Рамсау, Австрия се проведоха Световните зимни игри Спешъл Олимпикс. България спечели първите златни медали от Спешъл Олимпикс.  Златните медали са заслуга на Славка Стоянова от Чепеларе и на Калин Георгиев от Смолян. Дисциплината , в която нашите сънародници са били безупречни, е ски бягане класически стил на 50 м.

След финала Славка Стоянова заяви: ‘’Спортът ме вдъхновява, кара ме да се чувствам щастлива.’’ Тя е само на 12 години и вече има необходимия спортен хъс и мотивация да представя България и да сбъдва мечтите си. Желанието и е да печели още медали и купи на Световните игри.

Първите думи на Калин Георгиев, който е едва 15 годишен,  след финала са: ‘’Мечтаех да представя страната ни на най-високо ниво, щастлив съм, че успях да спечеля първото място и да представя България достойно!’’

До този момент медалите спечелени от българите на Световните зимни игри в Австрия 2017 са 4, от които 2 са златни, 1 е сребърен и 1 е бронзов.

Включи се във Facebook групата ни и получавай известие за нов брой на Списание Амбиция

Facebook група

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Всяка седмица добавяме ново съдържание и ще се радваме нашето послание да достигне до повече хора. Целта ни е да мотивираме и вдъхновим нашите читатели чрез интервюта на българи от цял свят.

Това, което можеш да направиш, е да споделиш тази публикация с твоите приятели.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Лого на списание