Български килим Хемус
Антоанета Балабанова мода
харесвам страницата
Play current video

Русенец е първият българин със статуетка „Оскар”

Вижте най-добрите визуализации, направени с наградения софтуер V-Ray

От Диян Русев

Видео: Chaosgroup


Сподели във Facebook

Русенецът Владимир Койлазов и неговият съдружник Петър Митев спечелиха първия технологичен „Оскар” на Американската киноакадемия, на специална церемония по връчването на Оскарите в Бевърли Хилс, Калифорния. Тези награди се раздават две седмици по-рано от големите „Оскари”.

Двамата българи са съдружници в Chaos Group, която разработва дизайн,софтуер технологии и 3D визуализации на различни филми в киноиндустрията. Някои от заглавията на филми, с които българите са работили, са ленти като: „Дедпул”, „Аватар”, „Игра на тронове”, „300”, „Господари на злото”, „Възходът на една империя” и други.

Това е награда, която се връчва за цялостен принос. Едно световно признание за професионализъм в сектора на киноиндустрията и техническите постижения. Софтуерът, създаден от двамата българи, се нарича V-Ray и за пръв път се ражда през 2002 година. Този софтуер е приложим не само в киното, но и в области като архитектура и медицина.

Ето така, двама наши сънародници успешно градят представата за България и българите пред света. Те са повод за нашата искрена гордост. Ние от списание „Амбиция” им желаем да покорят още много професионални върхове и да допринесат за още поводи за гордост и радост сред българите.  

Facebook група

Включи се във Facebook групата ни и получавай известие за нов брой на Списание Амбиция

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Целта ни е да те мотивираме и вдъхновим чрез интервюта на българи от цял свят.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

Повече за книгата

Лого на списание