Екологичен транспорт с велосипед в София
Начало Меню
Сподели с Facebook

Екологичен транспорт с велосипед в София

От Диян Русев


Сподели във Facebook

Столична община дава избор на столичани за използване на алтернативен транспорт, а именно инсталация от 33 велопункта, които да предлагат велосипед за екопътуване из столицата. Столичани ще бъдат снабдени с 400 обществени велосипеда. Начинът на плащане и наемане на съответното колело ще се осъществява посредством мобилно приложение, сайт в интернет или абонаментна месечна (може и тримесечна) карта като за другите видове обществен транспорт.

Стойността на месечна карта за велосипед под наем ще е 20 лева, а за три месеца експлоатация на превозното средство ще е 45 лева. Еднократно пътуване ще струва 1 лев, като първите 30 минути няма да се таксуват. Цял ден използване на градско колело, което включва 6 пътувания, ще се равнява на стойност 3 лева.

Фирмата, заела се с концесията и изграждането на система за велосипеди под наем, е гражданско сдружение „София байкс”. Тази концесия е за срок от 8 години. Инвестицията, която се очаква да бъде направена, е за 1,1 млн лева.

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Всяка седмица добавяме ново съдържание и ще се радваме нашето послание да достигне до повече хора. Целта ни е да мотивираме и вдъхновим нашите читатели чрез интервюта на българи от цял свят.

Това, което можеш да направиш, е да споделиш тази публикация с твоите приятели.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Лого на списание