батерия на бъдещето от учени на БАН
Петър Ванев Пътешественик
харесвам страницата

Зимна дрон фотография

През обектива на Явор Мичев

От Иван Белчев

Снимки: Явор Мичев


Сподели във Facebook

Явор Мичев се увлича по фотографията още преди постъпването си в Русенския университет през 1993 година. Тя става неразделна част от ежедневието му. През 2007 година за пръв път лети с мотоделтапланер. Връзката между полета и страстта към фотографията дава нови хоризонти и нови възможности за авторски проекти. Оттогава той концентрира цялата си творческа енергия и техническите си познания именно в тази насока.

Явор предпочита да снима от парапланер и мотоделтапланер. За да се съсредоточи изцяло върху фотографската част, той разчита на опита на добри пилоти. В екстремни ситуации професионалната цифрова техника му дава свобода и увереност, за да осъществи и най-смелите си идеи. И той извлича от фотокамерата си максимума.

За него аерофотографията е сбъднатата мечта да вижда и отразява през погледа на птицата. Светът оживява в нови, запомнящи се композиции и сюжети, а дори и най-познати места неочаквано и приказно се променят.

Освен тази художествена, аерофотографията има и чисто практическа страна – възможността да се заснемат терени, сгради, обществени събития и труднодостъпни места, което да е в полза на бизнеса, науката, образованието и работата на различни институции.

Дрон фотография през зимата

Facebook група

Включи се във Facebook групата ни и получавай известие за нов брой на Списание Амбиция

 

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Целта ни е да те мотивираме и вдъхновим чрез интервюта на българи от цял свят.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

Повече за книгата

Лого на списание