10 безплатни аудио книги онлайн на български език
Начало Меню
Сподели с Facebook

10 безплатни аудио книги онлайн на български език

Аудио книгите навлизат бързо в ежедневието ни. Редом до всяко печатно издание на английски език, излиза и неговата аудио версия. Сайтове като Audible – компания на Amazon за аудиокниги или Blinkist – преразказва в съкратен вид съдържанието на известна книга, дават възможност на милиони хора да слушат произведенията на класически и актуални писатели.

На английски, немски, испански, руски и на всички онези езици със стотици милиони потребители може да се намери качествено съдържание за слушане онлайн. Какво се оказва с българския език? Добре познатите истории за деца ги има като детски приказки за слушане, някои от които са на повече от 30 години, но годините не им личат. Сайтове като Грамофонче, предлагащи записи от плочи и аудио касети, За Книги – сайт с аудио книги онлайн и много реклами (не натискайте бутоните Download), Librivox – записи в дигитален формат, прочетени от любител разказвач, Автори – слушайте онлайн някои от най-известните произведения на българската художествена литература., АудиоКниги.bg – качествени аудио книги на български език, AudioBookBG – платени популярни заглавия със съмнителен лиценз за авторски права.

Въпреки този богат избор от сайтове, там не бихте могли да слушате световни бестселъри от последните години с уредени авторски права. Да се надяваме, че големи издателства като Колибри, редом с печатните и електроните книги, да започнат записването на аудио книги.

Аудиокнигите имат много преимущества. Почитателите им ги харесват, защото това им позволява да правят други рутинни неща като работа на компютър, трениране, готвене, чистене и т.н. Популярни са и сред тези, които обичат да пътуват често.

Селекцията на “Списание Амбиция” включва 10 аудиокниги за възрастни и за деца: 1. Малкият Принц от Екзюпери

2. На браздата от Елин Пелин

3. 1984 – Джордж Оруел

4. Нежна е нощта – Ф. Скот Фицджералд

5. Робинзон Крузо – Даниел Дефо

6. Великият Гетсби – Франсис Скот Фицджералд

7. Котка в дъжда – Ърнест Хемингуей

8. Майстора и Маргарита – Михаил Булгаков

9. Време да се живее и време да се мре – Ерих Мария Ремарк (Не натискайте бутоните Download)

10. Ад – Дан Браун


Нова Българска Книга


Лого на списание

Тhis website is an noncommercial blog about people, travel and success stories.