Меню
Сподели с Facebook

Иво Иванов: Писател

От Списание Амбиция

Снимки: личен архив, текста се базира от информация в Wikipedia


Сподели във Facebook

Иво Иванов е български спортен журналист и писател, известен с разказите си, вдъхновени от обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации. Живее в щата Канзас, САЩ повече от 25 години, като преди това завършва Националната спортна академия със специалност баскетбол и журналистика в Софийския университет.

Работи като спортен журналист, както в България, така и в САЩ. Иво Иванов е един от най-продаваните български автори през 2015 и 2016 г. с книгите си „Отвъд играта“ и „Кривата на щастието“.

В Канзас Сити работи като директор по маркетинг в сферата на уеб дизайн, продукция от „А до Я” на видео материали, графичен дизайн, фотография и социални медии. В града, където живее тренира два гимназиални футболни отбора – момчетата през есента и момичетата през пролетта. Член е на местния Ротари клуб. Всяка събота има едночасов сегмент в популярно местно радиопредаване. Всяка сряда вечер прави подкаст с група приятели. Играе активно баскетбол и футбол. От 1999 година насам е капитан и на отбор, който се състезава веднъж в седмицата срещу други отбори в пъб викторина (игра по обща и популярна култура).

Иво Иванов е част от книгата Вдъхновяващи истории на успели българи

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Целта ни е да те мотивираме и вдъхновим чрез интервюта на българи от цял свят.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

Повече за книгата

Лого на списание