Иглика Трифонова: професионален фотограф
Начало Меню
Сподели с Facebook

Иглика Трифонова

професионален фотограф

От Юлия Джарвис

Снимки: личен архив


Сподели във Facebook

Иглика Трифонова е професионален фотограф с над 20-годишен опит. Работила е в различни вестници и списания като фотограф и журналист, както и като парламентарен фоторепортер. Нейни снимки са публикувани многократно в български издания, както и в испанското списание „Дон Балон“, в руското списание „Экология и жизнь“, в българското издание на National Geographic.

Иглика участва като фотограф и е член на биоложки екип в три български експедиции до Антарктида, предстои ѝ четвърта.

Има четири самостоятелни фотоизложби в България и в Русия, както и шест участия в колективни фотографски и живописни изложби. През 1993 г. печели награда за най-добра снимка на годината, а през 1998 г. – и награда за млади живописци. Член е на Българския антарктически институт и на Съюза на българските журналисти, от 2012 г. – и председател на българския клон на световната Асоциация на младите полярни изследователи (АПЕКС).

Иво Иванов е част от книгата Вдъхновяващи истории на успели българи

Хареса ли ти тази статия от списание "Амбиция"?

Всяка седмица добавяме ново съдържание и ще се радваме нашето послание да достигне до повече хора. Целта ни е да мотивираме и вдъхновим нашите читатели чрез интервюта на българи от цял свят.

Това, което можеш да направиш, е да споделиш тази публикация с твоите приятели.

Ако решиш да ни подрепиш финансово, ти предлагаме да купиш книгата ни "Вдъхновяващи истории на успели българи", където сме събрали петдесет от най-добрите ни събеседници.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Лого на списание